Premierul Victor Ponta sustine ca Fondul Monetar International si presedintele Traian Basescu sunt cei care doresc impozitarea drepturilor de autor si a persoanelor fizice autorizate, dar ca Guvernul nu a acceptat o astfel de masura.

"E o solicitare permanenta nu doar a celor de la FMI, ci si a unora dintre politicienii romani - am vazut si pe presedinte astazi - sa impozitam PFA-urile, drepturile de autor, sa impozitam familiile pentru sanatate. Asta este gandirea lor, nu stiu daca e buna sau rea, dar noi nu am fost de acord cu ea si faptul ca presedintele e de acord dovedeste, pana la urma, cui vrea raul in perioada urmatoare, dar nu am acceptat acest lucru", a spus Ponta in sedinta de guvern, transmite MEDIAFAX.

Guvernul va pastra actualul sistem pentru contributiile de asigurari sociale aferente veniturilor din drepturi de autor, precum si pentru veniturile obtinute de persoanele fizice autorizate, a declarat, luni, ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, la finalul negocierilor cu Fondul Monetar International.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca in prezent constata ca se trece la crearea de taxe noi, care sa hraneasca sistemul bugetar, el precizand ca astfel se ajunge iar la situatia in care "omul gras - statul, se urca in spatele omului slab - economia", ceea ce este gresit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.