Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la o intalnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri, ca in perioada urmatoare vor trebui luate masuri de privatizare "onesta" a marilor companii de stat care genereaza pierderi.

Presedintele a spus ca din punctul sau de vedere "competitivitatea, in crestere, a economiei Romanesti, vine strict din sectorul privat".

"Vor trebui luate masuri, inclusiv de privatizare onesta a marilor companii de stat care genereaza pierderi", a comentat seful statului, adaugand ca, altfel, Romania nu va reusi sa fie competitiva la nivel european, daca nu-si finalizeaza si isi repartizeaza sectorul de stat, transmite MEDIAFAX.

Seful statului a mai declarat ca de regula, "in Romania ne-am obisnut sa privim spre marii investitori, daca vin sau nu vin, ei fiiind cei care ar trebui, chipurile, sa relanseze economia romaneasca".

"Este, dupa parerea mea, gresit, pentru ca sursa principala, sursa garantata a cresterii economice poate fi intreprinzatorul autohton, cel care nu pleaca cum nu pleaca muntii Carpati, cel care nu se delocalizeaza, la fel cum nu se delocalizeaza Dunarea sau Marea Neagra", a aratat seful statului.

El a mentionat ca, daca vrem sa avem o garantie a cresterii economice, ea trebuie sa se indrepte ca speranta dar si ca sprijin, catre intreprinzatorul autohton, intreprinderile mici si mijlocii avand aici locul lor.

"Nu ai nevoie de multinationala ca sa dezvolti productia alimentara, sa valorifici propria ta productie agricola, nu ai nevoie de o multinationala sa dezvolti bazele de tratament. Avem atatea ape minerale, atatea conditii pentru turismul de sanatate, nu ai nevoie de o multinationala sa faci partii de schi", a mai declarat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.