Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca in prezent constata ca se trece la crearea de taxe noi, care sa hraneasca sistemul bugetar, el precizand ca astfel se ajunge iar la situatia in care "omul gras - statul, se urca in spatele omului slab - economia", ceea ce este gresit.

"Observ o schimbare in politica interna. Imi aduc aminte de anul de criza profunda 2010, cu masuri extrem de dure, luate pentru a nu se pune nimic in spatele IMM-urilor. Acum observ o schimbare a ponderii si cred ca este gresit: se trece din nou la inventarea de taxe, impozite, care sa aduca bani la buget pentru a hrani aparatul bugetar. O spun ca un semnal extrem de serios si afirm fara rezerve ca este gresit", a spus presedintele, la o reuniune a mediului de afaceri, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca a fost unul dintre artizanii momentului 2005, cand s-a introdus cota unica, fapt ce a dus la o relansare a economiei, si cand numarul taxelor s-a redus.

"Procesul nu mai continua, s-a ajuns la situatia de a lucra in favoarea omului gras, statul, care se aseaza pe omul slab, inca mult mai slab, care este economia reala", a spus Basescu, mentionand ca lanseaza un semnal de alarma foarte serios, care trebuie luat in considerare.

Seful statului a mai spus ca "nu marirea taxelor si impozitelor este situatia pentru acum".

"Sigur, are nevoie de bani statul, dar daca i-ar indrepta spre investitii, ar fi bine, dar daca ii indreapta spre a alimenta cu bani aparatul de stat nu e in regula. Se produce o schimbare de filozofie in defavoarea mediului de afaceri, iar acest lucru trebuie bine analizat. Nu voi fi printre cei care or sa taca fata de aceasta abordare", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.