Plenul reunit al Parlamentului a validat, marti, membrii Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, reprezentatii PDL refuzand sa participe la vot, deoarce "nu gireaza abuzul de putere al USL de a subordona politic ASF".

Deputatii si senatorii au decis ca din Consiliului ASF sa faca parte Dan Radu Rusanu (presedinte), Daniel Daianu (prim-vicepreesdinte), Mircea Ursache (vicepresedinte), Corneliu Modoveanu (vicepresedinte), Ion Giurescu (vicepresedinte), Marian Sarbu, Albin Biro, Gheorghe Marcu si Marian Mirzac.

Potrivit MEDIAFAX, acestia au fost votati de parlamentari nominal, pe buletine.

Dan Radu Rusanu a fost votat cu 311 de voturi "pentru" si 36 "impotriva", Daniel Daianu cu 312 voturi "pentru" si 23 "impotriva", Mircea Ursache cu 327 de voturi "pentru" si 20 "impotriva", Corneliu Moldoveanu - 312 de voturi "pentru" si 25 "impotriva", Ioan Giurescu - 326 voturi "pentru" si 21 "impotriva", Marian Sarbu - 329 voturi "pentru" si 18 "impotriva", Biro Albin - 323 "pentru" si 24 "impotriva", Gheorghe Marcu - 327 de voturi "pentru" si 20 "impotriva" si Marian Mirzac - 326 de voturi "pentru" si 21 "impotriva".

Retail jobs

Consiliul ASF va avea un mandat de 5 ani.

Anterior votului, Andreea Paul a anuntat, de la tribuna, ca democrat-liberalii nu participa la vot ,deoarece nu vor sa gireze "abuzul de putere al USL de a subordona politic ASF".

"Acuzam abuzul de putere al USL de a subordona politic integral ASF, care s-ar fi vrut un organism independent si profesionalizat, de la procedura pornind pana la viteza galopanta cu care ati hotarat dumneavoastra ocuparea acestor posturi prin decizii pur politice (...). Este indamisibil ca Biroul permanent, pe care dumneavoastra il conduceti, domnule presedinte, sa incalece politic o institutie, care se vrea independenta", i-a spus Andreea Paul presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

"Eu nu calaresc, ca nu stiu! Si noi respectam textul din proiectul de lege si ordonanta, care ne-a obligat in 15 zile sa cerem comisiilor sa faca aceste audieri", a replicat Valeriu Zgonea.

Citeste si:
Zelenski, mesaj pentru parlamentul Maltei: Nu lăsați rușii să...
Zelenski, mesaj pentru...

Potrivit legislatiei, inital, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducand numarul acestora la 9. Modificarea ordonantei privind ASF a impus reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.