PDL respinge categoric masurile "aberante" propuse de Guvernul Ponta, care vor bloca si mai mult economia, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu.

Predoiu a spus ca nu a fost vorba despre negocieri ale Guvernului cu FMI, ci despre o "cautare disperata a Guvernului Ponta de salvare a acestui acord".

"Din pacate, Guvernul nu se mai preocupa de relansarea economica, ci se preocupa de inchiderea contabila a bugetului, acoperirea tehnica a cheltuielilor si a deficitelor, asa se explica faptul ca avem de-a face cu masuri aberante, care vor bloca si mai mult economia. E vorba de un buget care da cu o mana si ia cu trei, care va continua cercul vicios instalat prin suprataxare", a afirmat Predoiu, potrivit MEDIAFAX.

Predoiu a spus ca Guvernul face exact invers de cum ar trebui sa procedeze pentru cetateni si da dovada de o lipsa de imaginatie si de intelegere a mediului de afaceri si a economiei in general.

"Respingem categoric aceste masuri propuse de Guvernul Ponta, de Crin Antonescu si USL si insistam pe introducerea unui pachet de masuri de relansare economica", a spus Predoiu.

El a spus ca scaderea CAS promisa pentru 1 iulie "este o amagire, o propaganda", iar "incercarea lui Crin Antonescu de a salva situatia din punct de vedere mediatic este de-a dreptul ridicola".

Predoiu a spus ca Romania are nevoie azi de reducerea CAS.

Catalin Predoiu a criticat si introducerea noii accize la carburanti, aratand ca aceasta va conduce la un lant de cresteri de preturi, la blocarea investitiilor si va aduce mai putini bani la buget.

"Faptul ca aceste masuri au fost acceptate de FMI nu este o garantie ca sunt bune, ele au fost acceptate pentru ca erau singurele masuri pe care acest guvern era capabil sa le ia", a mai aratat Predoiu.

El a mai spus ca un buget care goleste buzunarul cetatenilor nu poate fi votat in Parlament si ca PDL nu poate fi partas la blocarea economiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.