Majorarea salariilor medicilor rezidenti cu 3-4% poate fi un pas inainte, insa, pentru Colegiul Medicilor din Romania, aceasta este ca suta de lei promisa de Ceausescu multimii, din balconul Comitetului Central, a declarat, marti presedintele CMR, Vasile Astarastoae.

"Cresterea salariilor rezidentilor cu 3-4 la suta ar fi un pas inainte, pentru ca, de la raspunsul constant «nu se poate», iata ca, pentru prima data, ar fi o posibila majorare. Dar, pentru noi, majorarea este similara cu suta de lei promisa de Ceausescu multimii, din balconul Comitetului Central. Este un inceput de negociere, insa CMR nu pierde timp sa negocieze asa ceva", a spus Astarastoae, potrivit MEDIAFAX.

Pe de alta parte, presedintele CMR a subliniat ca intregul calendar al actiunilor de protest anuntate de Coalitia Profesionistilor din Sanatate a fost respectat si ca asa se va intampla si in continuare.

"Coalitia Profesionistilor din Sanatate si-a respectat intregul program al actiunilor. S-a spus ca nu vom face greva japoneza, am facut, ca nu vom face mars, am facut si au venit 10.000 de oameni. Am anuntat ca vom avea greva generala si vom avea, daca nu ne vor fi rezolvate problemele. Urmeaza demisia angajatilor din Sanatate. Suntem oameni care ne tinem de cuvant", a conchis presedintele CMR.

Angajatii din sanatate cer minimum 6% din PIB pentru Sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte si de calitate pentru pacienti, precum si consultarea reala a Coalitiei Profesionistilor din Sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea sistemului de sanatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.