Presedintele Traian Basescu a aprobat o solicitare a Secretariatului Organizatiei Natiunilor Unite pentru ca o echipa a SPP sa asigure protectia unor oficiali ONU in Siria si pe timpul vizitelor in alte regiuni.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale dat publicitatii marti, Traian Basescu a aprobat joi, 31 octombrie, solicitarea Secretariatului Organizatiei Natiunilor Unite referitoare la executarea misiunii de protectie apropiata a coordonatorului special si a altor oficiali ai Natiunilor Unite in Siria si pe timpul vizitelor in alte regiuni de catre o echipa a Serviciului de Protectie si Paza (SPP) din Romania.

Aprobarea s-a facut in temeiul Art. 7 alin. (1) din Legea nr. 121/2011 privind participarea fortelor armate la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, precizeaza Presedintia, potrivit MEDIAFAX.

Ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza au mai participat de-a lungul anilor la misiuni de protectie a unor oficiali ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.