Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu are "o perspectiva" in privinta situatiei economice si a pozitiei PNL, dar perspectiva reala este in 2013 data de cei angrenati la guvernare, nu de cei "cu ochii in sondaje".

Pocora a fost intrebata cum apreciaza criticile lui Tariceanu la adresa modului in care PNL se prezinta in Guvern la nivelul ministrului de Finante, dar si a faptului ca partidul nu ar avea o viziune economica clara.

"Il respect foarte mult pe Calin Popescu Tariceanu si multi oameni o fac, ceea ce spune dumnealui, sigur, reprezinta o perspectiva. Din perspectiva reala, cea a realitatii economice si sociale din 2013, cand Romania parjolita dupa o criza economica mondiala si o guvernare iresponsabila a PDL, trebuie sa faca fata altor provocari decat in perioada 2005-2008. Perspectiva reala este data de cei angrenati de munca de zi cu zi in PNL, in USL, in Guvern, oameni care nu stau cu ochii pe sondaje, nu stau cu ochii la televizor sa vada cine, ce mai comenteaza, ci sunt preocupati de indeplinirea obiectivelor asumate de PNL, de USL prin programul de guvernare", a afirmat Pocora, pentru MEDIAFAX.

Ea a precizat ca PNL "nu este obsedat de iminenta oricaror alegeri vor veni in 2014", ci de indeplinirea angajamentelor, care se va "traduce natural" si in castigarea alegerilor prezidentiale de Crin Antonescu.

"PNL are unul dintre cei mai importanti si performanti ministri, si anume Daniel Chitoiu, viceprim-ministru si ministru al Finantelor, a carui munca se vede si masurile liberale de asemenea se vad in activitatea domniei sale", a apreciat purtatorul de cuvant al PNL, justificand prin masurile luate in cazul "baietilor destepti din energie".

Pocora a mentionat ca o alta masura a vizat reducerea TVA la 9% pentru produsele de panificatie, dar si solutia sustina de PNL pentru bugetul pe 2014 de reducere a CAS cu 3%.

Purtatorul de cuvant al PNL a mai apreciat ca un alt ministru care a performat este cel al Muncii, Mariana Campeanu, in ceea ce priveste cresterea salariilor bugetarilor, a returnarii sumelor retinute ilegal pensionarilor, dar si cresterea unor indemnizatii si ajutoare.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat vineri, la "Gandul Live", ca PSD si primul-ministru Victor Ponta, care e socialist, au un plan foarte clar de masuri de adoptat, isi vad "sacii in caruta", in timp ce PNL este in situatie "reactiva", nu are viziune economica clara si plateste factura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.