Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, a declarat, vineri, ca mai mult de jumatate din angajatii silvici trebuie sa plece din sistem, pentru ca incalca legea, acestia dand dovada fie de rea credinta, fie de incompetenta.

Intrebata, vineri, intr-o conferinta de presa, la Cluj-Napoca, daca mai are incredere in padurari, in conditiile in care se constatata numeroase cazuri in care acestia inchid ochii la furtul de lemne din paduri, Lucia Varga a spus ca cei care incalca legea nu mai au ce cauta in sistem, si trebuie sa fie create parghii legale astfel incat acestia sa plece.

"Sunt multi angajati silvici care trebuie sa plece din sistem pentru ca incalca legea, dar sunt si altii care respecta legea si isi vad de treaba. Cei care incalca legea nu mai au ce cauta in sistem si trebuie sa ne cream parghii legale asftel incat acestia sa plece. Realitatea este ca nu pot sa plece peste noapte. De la inspectoratele silvice, mai mult de jumatate din personalul silvic ar trebui sa plece. Este, in acest moment, ori de rea credinta, ori incompetent. Daca este incompetent, trebuie sa plece oricum, daca este de rea credinta vom identifica si acele cazuri. Lucram la o Hotarare de Guvern de reorganizare a inspectoratelor silvice, iar in cadrul lor trebuie aduse persoane care cunosc domeniul silvic si care doresc sa puna ordine in sistem", a spus Varga, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acesteia, angajatii silvici care isi vad de treaba si apara padurea trebuie protejati din punct de vedere legal, iar autorizatia de practica va fi o buna protectie pentru ei, "pentru a nu se indupleca la eventuale presiuni politice".

"Pentru cei cinstiti si corecti, care se lupta pentru apararea padurii, ma voi bate si eu astfel incat sa fie si ei respectati si aparati. Pentru cei certati cu legea, care sunt in cardasie cu hotii, voi continua lupta si voi crea toate mecanismele legale pentru a-i scoate afara din sistem", a mai spus Lucia Varga.

Lucia Varga a participat, vineri, la Cluj-Napoca, la o intalnire de lucru cu inspectorii tuturor Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic si de Vanatoare din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.