Adriean Videanu s-a prezentat vineri la DNA, unde a fost citat ca martor in dosarul privind Realitatea Media, el spunand ca singura legatura cu postul de televiziune a fost participarea la emisiuni si ca singura afacere pe care ar fi putut sa o aiba cu societatea ar fi fost furnizarea de marmura.

Adrian Videanu a declarat, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca a fost citat de procurori in calitate de martor in dosarul privind vanzarea de actiuni ale societatii Realitatea Media.

Intrebat ce legaturi a avut cu aceasta societate Videanu a spus ca singura lui legatura cu Realitatea a fost aceea ca a participat la numeroase emisiuni ale postului de televiziune. Videanu a precizat ca nu a fost interesat niciodata de achizitionarea de actiuni la SC Realitatea Media si, mai mult, nu a fost interesat de afaceri in segmentul media.

Potrivit MEDIAFAX, Adriean Videanu a mai spus ca singura afacere pe care ar fi putut sa o deruleze cu Realitatea Media ar fi doar daca societatea era intereseata de achizitia de marmura.

Videanu a venit la sediul DNA neinsotit de avocat si a precizat ca va face mai multe declaratii dupa audiere.

In 25 octombrie, DNA a anuntat ca deputatul PSD Marius Manolache, cumnata lui Elan Schwartzenberg, Oana Mihaela, omul de afaceri Liviu Luca si administratorul special al Realitatea Media Florin Bercea, alaturi de alte societati comerciale, au fost pusi sub invinuire in dosarul preluarii actiunilor televiziunii.

Marius Manolache este deputat PSD si este acuzat in acest dosar ca in calitate de avocat angajat de administratorul societatii Strategies Research Investments ar fi semnat un contract de vanzare-cumparare actiuni, ce contine mentiuni nereale cu privire la data incheierii si care ulterior a fost utilizat de alte persoane pentru a justifica modul de dobandire de catre aceasta societate a actiunilor Realitatea Media.

Oana Mihaela Schwartzenberg (Moldovan) este cumnata lui Elan Schwartzenberg si este acuzata de anchetatorii DNA de complicitate la bancruta frauduloasa si tentativa la inselaciune, deoarece exista indicii ca, in calitate de avocat, a contribuit la vanzarea marcilor SC Realitatea Media SA in frauda creditorilor.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Omul de afaceri Liviu Luca a fost pus sub invinuire in acest caz pentru delapidare, spalare de bani, complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Florin Bercea, administratorul special al societatii Realitatea Media, este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. In cazul acestuia anchetatorii arata ca exista indicii ca, in calitate de administrator special, a solicitat inregistrarea mentiunilor privind schimbarea actionariatului Realitatea Media utilizand extrase ale registrului actionarilor falsificate.

Alaturi de acestia, au fost puse sub invinuire mai multe persoane juridice respectiv societatea Geoasset, acuzata de spalarea banilor si complicitate la delapidare, deoarece in cauza exista indicii ca prin intermediul unui contract de asociere in participatiune a fost insusita suma de 20 milioane lei in interesul unor persoane fizice precum Maricel Pacuraru si Liviu Luca, precum si al unor persoane juridice.

Citeste si:
O procuroare vrea să îi audieze pe Donald Trump și pe copiii săi...
O procuroare vrea să îi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.