Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca mandatul PNL pentru discutiile cu FMI este impotriva cresterii fiscalitatii pentru anul viitor, in contextul discutiilor pe marginea bugetului de stat, admitand ca se cauta solutii pentru asigurarea resurselor financiare pentru 2014.

"Se discuta in continuare tot felul de lucruri care tin de conturarea noului buget, treaba deloc usoara, dar nu se pune problema unor majorari de taxe, majorari de cota unica si asa mai departe", a afirmat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca nu sustine introducerea unor noi impozite.

Intrebat care este mandatul PNL in ceea ce priveste eventuala crestere a fiscalitatii, daca aceasta va rezulta din discutiile cu FMI, Antonescu a raspuns: "Mandatul este nu. Mandatul, a spus domnul Chitoiu foarte clar aseara, si mandatul acesta este valabil si pentru discutiile cu FMI".

De asemenea, el a sustinut ca nu este o disputa intre PNL si PSD.

"Nu este cazul, nu exista motive pentru a percepe toata discutia despre constructia bugetara, cu tot ceea ce implica ea, cautarea de resurse, acoperirea de gauri, contactele si intelegerile cu FMI intr-o cheie politica interna. Deci, nu este o disputa intre PNL si PSD, este un efort comun, normal, de echipa guvernamentala, la care participa si ministrul Finantelor, si primul ministru, si ministrul Bugetului, si toata lumea, cautand sa poata construi un buget care sa vina in ajutor economiei, care sa serveasca interesele si obligatiile statului catre cetateni, in conformitate cat mai aproape cu programul de guvernare", a precizat Antonescu.

Intrebat daca este sigur faptul ca nu va creste cota unica, Crin Antonescu a raspuns: "Nu va creste, nici nu sustinem, nici nu va creste".

El a mai fost intrebat daca masura reducerii CAS va fi aplicata.

"Este in discutie, noi o sustinem foarte tare, in principiu si premierul a fost deschis acestei variante, se cauta la Ministerul Finantelor formule prin care sa o facem realizabila, dar ea ramane", a spus liderul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.