PDL cere demisia lui Eugen Nicolaescu deoarece a acceptat reducerea cu 54,5 milioane de lei a bugetului Ministerului Sanatatii, a declarat, joi, vicepresedintele PDL, Alin Tise, apreciind ca numai un ministru "iresponsabil" putea permite reducerea fondurilor pentru sanatate.

Vicepresedintele PDL, senatorul Alin Tise, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca un domeniu atat de important pentru romani cum este sanatatea a ajuns sa fie tratat cu indiferenta din punct de vedere financiar, transmite MEDIAFAX.

"Prin rectificarea bugetara s-au taiat 54,5 milioane de lei de la Ministerul Sanatatii. PDL cere demisia ministrului Eugen Nicolaescu, pentru ca este inadmisibil sa accepte reducerea bugetului Sanatatii, cand se stie ca acest domeniu are o mare problema de subfinantare. El a spus acum cateva luni ca daca i se va reduce bugetul va demisiona, insa nu a facut-o, pentru ca iubirea de ciolan este mai mare decat sanatatea din Romania. Un domeniu atat de important pentru romani, a ajuns sa fie tratat cu indiferenta din punct de vedere financiar. Nicolaescu trebuie sa demisioneze pentru ca, in calitate de ministru al Sanatatii, nu a reusit sa convinga Guvernul si pe premierul Ponta de importanta ministerului pe care il conduce”, a spus Tise.

In opinia acestuia, cand un ministru nu reuseste sa convinga Guvernul de importanta sanatatii pentru viata romanilor, are o singura solutie, respectiv sa demisioneze.

"Aici nu exista cale de intors. Numai un ministru iresponsabil poate sa accepte sa i se reduca propriul buget. Nu ai reusit sa il convingi pe premier, pleci acasa. Asta trebuie sa faca un ministru al Sanatatii", a subliniat Alin Tise.

Bugetul Ministerului Sanatatii va fi redus cu 54,5 milioane lei, la a doua rectificare din acest an, potrivit proiectului de rectificare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.