Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat marti ca la nivelul Comitetului de lucru pe pactul de coabitare dintre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu s-a ajuns la o serie de concluzii, care au fost inaintate decidentilor.

Ministrul a fost intrebat in ce stadiu se afla discutiile dintre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni privind pactul de coabitare.

"Pot confirma ca au avut loc cateva intalniri, ultima a avut loc in urma cu o saptamana, daca nu ma insel. A fost o discutie constructiva in care am avansat spre acele solutii care sa permita garantarea unei functionari institutionale corecte, normale in Romania si pentru garantarea unei stabilitati atat de importante pentru statul roman. Mai departe, dupa ce noi la nivelul nostru am pus concluziile, am transmis mai departe spre decidenti concluziile la care am ajuns", a afirmat Corlatean, potrivit MEDIAFAX.

Consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu si Iulian Chifu, au inceput, in urma cu trei saptamani, discutiile cu reprezentantii Executivului, ministrii Titus Corlatean si Robert Cazanciuc, pe tema acordului de colaborare institutionala dintre presedinte si premier.

Pe parcursul discutiilor, Corlatean a declarat ca negocierile dintre Guvern si Presedintie avanseaza in directia cea buna, spre o functionare corecta la nivel institutional.

"Avansam spre o functionare din nou corecta la nivel institutional si realmente pozitiile sunt foarte constructive. Nu este foarte simplu, dar incercam sa avansam in directia cea buna", declara ministrul de Externe.

De asemenea, el preciza ca ambele parti impartasesc aceleasi valori si principii fundamentale "incepand cu cu apartenenta noastra la spatiul european, euroatlantic, valorile statului de drept, democratiei, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite". Seful diplomatiei nu a dorit la acel moment sa comenteze asupra punctelor in care cele doua parti nu s-au inteles, invocand "discretia" agreata cu reprezentantii Administratiei Prezidentiale asupra continutului intalnirilor.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Presedintele Traian Basescu afirma, in 18 octombrie, ca trebuie sa mai aiba loc o intalnire si dupa aceasta va lua o decizie cu privire la pactul de coabitare.

De asemenea, el a mentionat ca, la sfarsitul acestor discutii, care se vor materializa si cu un document, care nu va fi anexa la acordul de colaborare, ci va fi doar o constatare a ceea ce s-a respectat si ce nu, va lua o decizie.

Basescu a mai afirmat ca asteptarile sale se refera la o analiza cinstita a acelor puncte nerespectate din acordul de coabitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.