Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca la rectificarea bugetara vor fi alocate 175 de milioane de lei pentru plata salariilor profesorilor din preuniversitar, banii urmand a fi indreptati catre autoritatile locale si nu catre Ministerul Educatiei.

"La rectificarea bugetara se asigura - dar nu in bugetul Ministerului, o sa gasiti la autoritati locale, pentru ca e vorba de profesorii din preuniverstar - se asigura 175 de milioane de lei, asa cum s-a calculat de catre inspectoratele scolare si judetene, ca este nevoie de suplimentarea fondului de salarii. 175 mil lei sunt pentru a asigura pana la sfarsitul anului salariile profesorilor din preuniversitar", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a subliniat faptul ca banii urmeaza a fi indreptati catre autoritatile locale si nu catre Ministerul Educatiei.

"Deci nu cautati la Ministerul Educatiei, la capitolul respectiv, cautati la autoritati locale - asa mi-a explicat domnul Voinea. Nu sunt eu marele specialist in capitole bugetare, eu am intrebat in general unde dam banii, pentru ce, de unde e nevoie", a adaugat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.