Rectificarea bugetara operata de Guvern va fi de pana in 3 miliarde de lei, fiind vizate in principal fondurile necheltuite asupra carora autoritatile trebuie sa faca in aceasta saptamana o statistica, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Sursele citate au precizat ca rectificarea bugetara pregatita de Guvern se situeaza in marja inferioara a 3 miliarde de lei, dar peste 2,5 miliarde de lei.

in aceasta saptamana autoritatile centrale trebuie sa realizeze o statistica a fondurilor care nu au fost cheltuite, urmand ca rectificarea sa vizeze in primul rand aceasta zona, au mai precizat sursele citate.

Surse oficiale au declarat anterior ca rectificarea bugetara va creste deficitul bugetar de la 2,3% din PIB la 2,5% din PIB, diferenta pe care expertii FMI o accepta doar pentru sumele cheltuite suplimentar fata de programul initial pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene.

Astfel, deficitul bugetului general consolidat ar putea creste in acest an de la 14,7 miliarde lei, asa cum apare in scrisoarea transmisa FMI in luna septembrie, la 15,9 miliarde lei.

Concomitent, autoritatile au convenit cu FMI o usoara ajustare in jos a prognozei de PIB pentru acest, de la 626,2 miliarde lei la 625,5 miliarde lei, din cauza unui deflator in scadere.

Ministrul bugetului, Liviu Voinea, a declarat in urma cu cateva zile ca scenariul de baza in discutiile cu FMI include o crestere economica pentru acest an de 2,2%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.