Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, luni, ca parlamentarii PDL vor participa la discutiile cu vicepremierul Liviu Dragnea pe tema descentralizarii, dar a spus ca Dragnea, "ca de obicei, pune caruta inaintea cailor" si a transmis PDL doar o lista cu anumite institutii pe care vrea sa le transfere.

"Colegii mei vor participa la aceste discutii, chiar daca domnul Dragnea ne-a transmis doar o lista cu intentia fata de anumite institutii pe care vrea sa le transfere catre administratiile judetene in special. Dansul, ca de obicei, pune caruta inaintea cailor", a spus Blaga, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele PDL a mai spus, referitor la intalnirea cu Dragnea, ca acesta nu doreste sa discute despre problemele cetatenilor si de ce trebuie descentralizare si doreste sa transfere doar autoritatile.

"Nu discutam aici de problemele cetatenilor, de ceea ce urmarim prin descentralizare, de ce vrem decizia aproape de cetatean, de ce vrem servicii publice mai bune la preturi cat mai mici pentru cetatean, nu, dansii doresc sa transfere doar autoritatile. Nici nu stiu daca macar insotite de resurse financiare (...). Asta e toata treaba si o vor spune colegii la intalnirea care va avea loc la 17:30", a mai spus Blaga.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sambata, ca va avea, luni dupa-amiaza, o intalnire cu parlamentarii PDL sa discute proiectul Legii descentralizarii, la cererea sa. Intrebat, sambata, la Cluj-Napoca, de catre jurnalisti, cand va avea loc o intalnire cu parlamentarii PDL pentru Legea descentralizarii, asa cum ceruse senatorul democrat-liberal Alin Tise, Liviu Dragnea a spus ca el a solicitat o astfel de discutie si a convenit cu PDL ca intalnirea sa aiba loc luni dupa-amiaza.

"Nu mi-au cerut ei o intalnire, eu am solicitat o intalnire, pentru ca vrem sa avem intalniri cu toate grupurile parlamentare. Am convenit pentru luni, la ora 17,30 cu PDL. Nu cred ca vor fi foarte greu de convins cei de la PDL ca proiectul Legii descentralizarii este bun, pentru ca, din cate stiu eu, majoritatea grupului PDL sustine descentralizarea. Cel putin declarativ, ani de zile au sustinut-o", a spus Dragnea.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.