Presedintele Traian Basescu a spus, joi, inainte de plecarea la Bruxelles, pentru reuniunea Consiliului European, ca le reaminteste "celor care cred ca viata incepe odata cu ei" ca este unul dintre sefii de stat care au contribuit la agenda UE 2020, in care una dintre componente este digitalizarea.

Presedintele Basescu a precizat, in declaratia de presa sustinuta la Aeroportul "Henri Coanda", ca doreste sa faca o singura remarca, referitoare la "nevoia unor cunoscatori in ale digitalizarii la acest consiliu", precizand ca nu stie pe niciunul din sefii de stat care sa vina din economia digitala.

El a precizat ca acest Consiliu European nu ia decizii tehnice, ci este cu oameni politici.

"Vreau sa reamintesc celor care cred ca viata incepe odata cu ei ca sunt unul dintre sefii de stat care au contribuit la realizarea agendei UE 2020, in care unul din pilonii esentiali este digitalizarea. Ar fi fost pacat sa trimitem acolo un incepator", a comentat Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Orgoliul si frustrarea personala a presedintelui Traian Basescu de a reprezenta Romaniei la Consiliul European intr-un domeniu in care Guvernul este cel care are competente creeaza deservicii tarii si impiedica reprezentarea corecta a intereselor industriei romanesti de IT, a afirmat premierul Victor Ponta.

"Mergem la Bruxelles, dar evident ca nu o sa ma duc si eu la Consiliul European, pentru ca, daca presedintele e acolo, nu vrea sa ne dam in stamba la Bruxelles (...) Mi-e teama ca intr-un domeniu important care priveste viata a multe companii din Romania si a mii de angajati, in special tineri, Romania o sa fie absenta la luarea deciziilor. E o problema de cum e mai bine sa faci pentru tara ta, iar daca orgoliul personal al presedintelui, "Uite, nu-l las pe Ponta, ca sa-i arat eu !", e mai important decat faptul ca avem mii de angajati in zona de IT si e un domeniu unde Romania s-a dezvoltat extraordinar in ultimii ani, in care ar trebui sa avem o pozitie, nu sa primim deciziile luate la Bruxelles pe nemestecate, nu pot decat sa constat un mod de fapt de a nu reprezenta Romania, ci de a face deservicii Romaniei", a spus Ponta la Antena 3.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

El a aratat ca regreta faptul ca "frustrarea personala" impiedica reprezentarea corecta a intereselor industriei romanesti de IT.

Presedintele Traian Basescu va participa, joi si vineri, la Bruxelles, la summitul Partidului Popular European si la reuniunea Consiliului European, potrivit programului oficial remis de Administratia Prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.