Oficialii americani au transmis autoritatilor romane mesajul ca doresc ca interesele legitime ale firmelor sa fie protejate si au cerut asigurari ca activitatea acestora va fi sprijinita daca este desfasurata legal si pe baza tuturor avizelor, potrivit premierului Victor Ponta, aflat in SUA.
"Pe ei ii intereseaza o protectie din partea Guvernului si, dupa aceea, din partea justitiei a intereselor legitime ale companiilor americane. Adica, daca Guvernul decide si daca dupa aceea, cu atat mai mult, un judecator spune «asta e terenul vostru, pe care l-ati obtinut legal, aveti toate avizele», nu inteleg ca nu pot sa-si desfasoare activitatea sau ca cineva vine si le da foc la masini, aia nu inteleg. Aici mesajul a fost, pe buna dreptate, foarte clar: «Vin companii, vrem sa investim mai mult, dar asigurati-ne ca nu patim ca in cine stie ce tari din lume si trebuie sa fugim repede cu elicopterul de acolo», lucru care nu se va intampla", a spus Ponta la Romania TV, dupa discutia cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, transmite MEDIAFAX.

El a sustinut declaratia dupa ce, miercuri, aproximativ 500 de persoane din Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui, au protestat in perimetrul unde compania americana Chevron ar urma sa amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.