Curtea Constitutionala a amanat, miercuri, dezbaterile privind sesizarea presedintelui Traian Basescu legata de Legea referendumului, pentru data de 14 noiembrie.

Motivul amanarii a fost, potrivit presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, imposibilitatea constituirii completului de sedinta, intrucat de la reuniune au lipsit trei membri ai CCR.

Seful statului a trimis presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, in 21 septembrie, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

Presedintele Traian Basescu a aratat in sesizare ca legea este neconstitutionala deoarece contravine dispozitiilor articolului 1, alineatul 3 din Constitutie, potrivit carora "Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.