Vicepremierul Liviu Dragnea le-a transmis, marti, parlamentarilor UDMR ca este posibil ca Uniunea sa sustina proiectul de descentralizare propus de USL, vicepresedintele UDMR Laszlo Borbely replicandu-i ca sustinerea va exista in functie de discutiile care vor urma.

Dragnea a venit, marti, la Parlament, pentru a se intalni cu grupurile parlamentare al UDMR, carora le prezinta, sinteza proiectului de descentralizare.

"Proiectul e aproape finalizat. Descentralizarea e poate cea mai importanta parte a proiectului de reforma administrativa. Stiu ca UDMR a sustinut permanent si de foarte mult timp procesul de descentralizare, cum si eu permanent l-am sustinut. Sa speram ca in final vom avea un punct de vedere comun si e posibil ca in Parlament sa si sustineti acest proiect de descentralizare", a spus Dragnea in debutul intrevederii cu alesii UDMR, la care presa a avut acces, transmite MEDIAFAX.

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a precizat, la randul sau, ca descentralizarea este, probabil, cel mai important proiect de lege discutat in acest an si ca Uniunea a afirmat inca din 1990 ca descentralizarea, respectiv autonomia locala, reprezinta o componenta foarte importanta a apropierii deciziei de cetatean.

"Vom sprijini acest proiect de descentralizare in functie de discutiile de azi si din zilele urmatoare, pentru ca avem unele propuneri pertinente si e foarte important pentru noi sa aiba autoritatile locale finantarea necesara", a spus Borbely.

Laszlo Borbely a precizat ca in iunie si UDMR depus la Parlament un proiect privind desecentralizarea.

"Am avut, vom mai avea discutii. Va multumiim pentru deschidere si pentru acest dialog. Azi vom discuta propunerile colegilor. Interesul e ca sa fie un proces win-win, de castigator-castigator, in ceea ce priveste descentralizarea", a spus Borbely.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.