Politica22 Octombrie 201311:29

Lectura de un minut

O eventuala exploatare a gazelor de sist, peste 4-5 ani, va fi efectuata doar in baza unei noi proceduri, cu un nou acord de mediu eliberat pe baza evaluarii impactului asupra mediului, a declarat ministrul de resort, Rovana Plumb, la Washington, dupa o intalnire cu oameni de afaceri americani.

Ministerul, aflat in delegatia premierului Victor Ponta in SUA, a precizat ca a solicitat in prealabil companiei Chevron masuri suplimentare de protectie, respectiv o evaluare de impact de mediu, inclusiv pentru etapa de explorare.

"Dupa ce s-a finalizat evaluarea de impact de mediu, s-a procedat la emiterea acordului de mediu pentru explorare. Emiterea acordului de mediu pentru explorare inseamna permisiunea pentru companie de a instala forajul, iar pe de alta parte obligatia Ministerului Mediului, prin Garda Nationala de Mediu si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, de a monitoriza in permanenta modul in care se face explorarea", a spus Plumb, potrivit MEDIAFAX.

Referitor la operatiunea de exploatare, ministrul a precizat ca aceasta nu se va face decat in baza unui nou acord de mediu.

"In momentul in care se va face exploatare, peste 4 sau 5 ani, in momentul acela vorbim de o noua procedura prin care acordul de mediu se va da pe baza evaluarii de impact de mediu pentru exploatare", a spus ministrul Mediului.

Citeste si:
Firea, dupa Conventia Pro Romania: "Sper sa nu fiu data afara din...
Firea, dupa participarea la...

Premierul Victor Ponta se afla in vizita oficiala la Washington, cu mai multi ministri.

Dupa discutia cu premierul, compania americana a transmis o declaratie in care arata ca Guvernul roman si Chevron vor consolida "fundatia" pentru imbunatatirea securitatii energetice a Romaniei si a oportunitatilor de dezvoltare prin explorarea gazelor, oferind comunitatilor un dialog bazat pe date stiintifice.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.