Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost intrebat, luni, despre afirmatia presedintelui Traian Basescu potrivit careia Crin Antonescu mai are acces la Cotroceni doar ca turist, social-democratul raspunzand: "Eu nu ma bag intre doi elefanti care fac parte din echipa nationala".

"Eu am spus de ani de zile si nimeni nu ma asculta: noi nu avem o lege a protocolului, o lege de stat care sa stabileasca responsabilitatile fiecarei institutii atunci cand organizeaza evenimente in interesul statului roman", a spus Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

Zgonea a aratat ca la Camera Deputatilor el face regulile, la Senat Crin Antonescu, iar la Presedintie Traian Basescu.

"Eu fac regulile la Camera Deputatilor, domnul Antonescu la Senat, la Presedintie le face domnul presedinte Traian Basescu. Din punctul meu de vedere, emotional, poate ca ar fi fost bine sa-l invite pe domnul Antonescu. Pe de alta parte, poate ca dansul (seful statului - n.r.) a fost deranjat de plecarea pripita a domnului Antonescu atunci, pe care la momentul respectiv dumneavoastra l-ati comentat. Asa incat eu nu ma bag intre doi elefanti care fac parte din echipa nationala", a precizat Valeriu Zgonea.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la B1 TV, referitor la absenta lui Crin Antonescu de la ceremonia de depunere a juramantului de catre ministrul Economiei, ca acesta a avut "un comportament necuviincios" la o ceremonie anterioara si "nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni".

"Nu are nicio legatura cu impolitetea. Protocolul prezidential implica un anumit comportament cand vii acolo. Sa stiti ca sunt oameni care la Ziua Nationala nu respecta o anumita conduita si sunt taiati de pe lista pentru anul urmator si niciodata nu mai revin. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizata, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios, nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni. Dupa unii ar fi trebuit sa-l mai invit o data sa vad daca face la fel sau nu. Niciun prtocol din lumea asta nu lucreaza asa: «Te-am chemat la un protocol, te-ai imbatat, te-ai urcat pe masa, ai stricat atmosfera, dar eu te mai invit o data pentru ca poate nu te mai imbeti data viitoare»", a precizat Traian Basescu.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

El a adaugat ca, de acum inainte, Crin Antonescu ori merge la Cotroceni "ca turist, in grupuri organizate" ori va avea loc o discutie in care se va conveni ca protocolul la Cotroceni nu poate fi incalcat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.