Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, raspunzand unei intrebari, ca fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu este "un om de dreapta, un om extrem de serios", adaugand ca PDL a lucrat foarte bine cu acesta.

Afirmatia este facuta in contextul in care, duminica, Partidul National Taranesc Crestin Democrat si Initiativa Romania Liberala au semnat un protocol de sustinere si colaborare prin care membri ai IRL vor fi cooptati in functii de conducere la Congresul extraordinar al PNTCD, care va avea loc pe 2 noiembrie, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, luni, la RFI, ca liderul liberal Crin Antonescu nu va fi candidatul USL si nici macar al PNL la Presedintie, fostul premier Calin Popescu Tariceanu fiind "mai capabil" sa atraga intr-un eventual tur doi electoratul lui Traian Basescu. De asemenea, Lazaroiu a afirmat ca PDL da dovada de "aroganta" cand cere ca unificarea dreptei sa se faca in jurul democrat-liberalilor.

Intrebat, luni, daca unificarea dreptei se poate face numai cu un candidat PDL la prezidentiale, Blaga a raspuns: "Daca vom avea cu cine face unificarea dreptei, cu oameni care gandesc ca noi dar ne si respecta, atunci putem discuta varianta cea mai buna pentru dreapta".

Intrebat cum i se pare o varianta cu Calin Popescu Tariceanu candidat la Presedintie, Blaga a raspuns: "(...) Pot sa va spun ca domnul Tariceanu este un om de dreapta, un om extrem de serios si cu care noi, PDL, am lucrat foarte bine".

Vasile Blaga a fost ministru de Interne in Guvernul ADA condus de Calin Popescu Tariceanu. El a fost inlocuit din functie la 5 aprilie 2007, odata cu restructurarea Guvernului Tariceanu, cand Partidului Democrat nu a mai facut parte din Executiv.

Restructurarea Cabinetului Tariceanu a fost facuta pe fondul conflictului tot mai deschis si mai puternic dintre Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, in timpul caruia PDL a fost alaturi de seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.