Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat luni ca trebuie diminuata imaginea negativa in legatura cu faptul ca legea nu a fost "aplicata pana la capat" in cazul mitingurilor din ultima perioada, precizand ca se va incerca sa nu se ajunga la conflicte.

Ministrul Radu Stroe le-a spus prefectilor si reprezentantilor Jandarmieriei ca vor trebui monitorizate aceste mitinguri.

"Ma refer la cele autorizate si traseele parcurse in astfel de situatii, astfel incat sa diminuam imaginea, pe buna dreptate negativa, in legatura cu faptul ca nu am aplicat legea pana capat. Raman totusi ferm pe ideea pe care si primul ministru a expimat-o, si anume aceea ca vom incerca sa nu se ajunga la conflicte intre cetateni si reprezentantii institutiilor statului", a spus Radu Stroe, la videoconferinta cu prefectii, transmite MEDIAFAX.

Ministrul Afacerilor Interne a subliniat insa ca si organizatorii mitingurilor ar trebui sa respecte legea.

"Organizatorii mitingurilor vor trebui sa inteleaga faptul ca trebuie sa respecte legea. De voie si, daca va fi cazul, de nevoie", a spus Radu Stroe.

Ministrul a precizat ca luni va avea loc la nivelul MAI o sedinta de comandament pe tema protestelor.

"Noi vom avea astazi o sedinta de comandament la nivelul MAI pe aceasta tema, dar am vrut doar sa incunostiintez prefectii, sefii politiilor judetene si sefii inspectoratelor de jandarmi", a declarat Radu Stroe, in videoconferinta cu prefectii pe care a organizat-o la sediul Ministerului pentru a discuta pe tema pregatirilor de iarna.

Aproximativ 5.000 de persoane care se opun proiectului minier de la Rosia Montana, dar si explorarii si exploatarii gazelor de sist au participat duminica la un mars pe traseul Piata Universitatii, Piata Unirii, Piata Constitutiei, Calea 13 Septembrie, Izvor, de unde au revenit la Universitate.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a facut apel, sambata, la protestatarii fata de proiectul minier de la Rosia Montana "sa nu isi schimbe atitudinea din ultimele saptamani", subliniind ca isi doreste ca "situatia sa nu se schimbe, chiar daca unii considera ca violentele sunt o solutie".

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Citeste si: Ponta: Incurajez dialogul, dar vom interveni daca protestele devin violente


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.