Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca Politia si structurile de ordine publica nu vor face obiectul descentralizarii, urmand a fi tratate separat de actul normativ pe care Guvernul isi va angaja raspunderea, si ca ambulantele vor avea dispecerate comune cu SMURD.

"S-a ajuns la idee in care lucrurile care tin de ordinea publica si Politia vor fi tratate separat de Legea descentralizarii.Vrem o analiza exacta, sa crestem puterile si atributiile Politiei locale, sa facem o mai buna coordonare intre cei care reprezinta Politia nationala si Politia locala. Ea nu va fi inclusa in aceasta reforma", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

In ceea ce priveste descentralizarea serviciilor de ambulanta, Ponta a spus ca va exista un concept integrat de dispecerate comune cu SMURD.

"Nu vor fuziona. Se pune problema de interconectare, cand suni la 112, ce e mai apropiat, ambulanta sau SMURD, sa vina sa te salveze.
Dispeceratul comun functioneaza deja in multe regiuni, trebuie extins. Va continua procesul de integrare"
, a spus Ponta.

In ceea ce priveste cinematografele, Ponta a precizat ca este necesar sa se pastreze cateva dintre acestea la nivel national in care sa ruleze filme romanesti, aici dand exemplul cinematografului Patria din Bucuresti.

"Restul cinematrografelor trec in patrimoniul primariilor, cu obligatia de a se pastra obiectul de activitate", a spus Ponta.

Citeste si: Guvernul isi va asuma raspunderea pe proiectul legii descentralizarii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.