Vicepresedintele PDL pentru regiunea Nord Est, deputatul Ioan Balan, a declarat ca alegerile pentru desemnarea candidatului partidului la functia de presedinte al Romaniei vor incepe in 26 octombrie cu votul membrilor din regiunea NE, in 41 de sectii, presedintii sectiilor de votare fiind membrii BPN.

Balan a declarat ca in regiunea de Nord Est vor fi infiintate 41 de sectii de votare, in municipii si orase, presedintii sectiilor de votare fiind membri ai BPN al PDL, din sectia de votare facand parte presedintele organizatiei locale PDL si un membru al comisiei de revizie si control a organizatiei judetene respective, transmite MEDIAFAX.

Biroul sectiei de votare rezolva problemele aparute in decursul procesului electoral, iar daca sunt situatii grave se poate anula scrutinul, fara posibilitate de reluare.

Balan a aratat ca vor putea vota toti membrii PDL care au carnet de partid si cotizatia platita la zi, inclusiv lunile septembrie si octombrie.
El a precizat ca numarul de votanti va fi anuntat cu patru zile inainte de ziua votului in urma consultarii registrului cu membrii de partid, iar numarul de buletine de vot va fi egal cu cel al votantilor.

Buletinele de vot vor fi preluate de vicepresedintele pentru regiunea NE si distribuite fiecarui presedinte de sectie de votare.

El a aratat ca votarea se va desfasura in data de 26 octombrie intre orele 9.00 - 17.00, iar dupa inchiderea urnelor se vor numara voturile obtinute de fiecare candidat si vor fi transmise la cancelaria partidului.

"Vom sti in acea zi care este preferinta membrilor din cele sase judete pentru candidatii inscrisi in aceasta competitie", a spus Balan.

El a precizat ca s-a ales ca regiunea NE sa fie prima in organizarea acestor alegeri pentru ca exista riscul ca vremea sa fie neprielnica incepand cu luna noiembrie.

In competitia pentru desemnarea candidatului PDL la functia de presedinte al Romaniei s-au inscris Catalin Predoiu, Gheorghe Falca si Simona Cretu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.