Dosarul "Frauda la referendum", in care sunt acuzati Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, va incepe in 15 noiembrie, dupa ce instanta suprema a admis cererea DNA si a schimbat primul termen de judecare a cauzei, stabilit initial la 18 februarie 2014.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a preschimbat primul termen in dosarul "Frada la referendum" si a stabilit ca judecarea in aceasta cauza sa inceapa cu trei luni mai devreme.

Potrivit MEDIAFAX, instanta a admis astfel cererea transmisa in 9 octombrie de Directia Nationala Anticoruptie, care a aratat ca primul termen de judecata, stabilit de instanta la 18 februarie 2014, este prea lung si ar trebui schimbat pentru a se asigura judecarea cu celeritate a acestui dosar. Procurorii au sustinut in cerere ca dosarul este unul complet, cu numerosi martori.

Completul de judecata caruia i-a fost repartizat aleatoriu acest caz a facut o cerere la Barou, in 10 octombrie, pentru stabilirea unor avocati din oficiu pentru toti inculpatii din acest dosar.

Instanta suprema a inregistrat in 7 octombrie dosarul "Frauda la referendum", in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, si a stabilit primul termen in 18 februarie 2014.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, in prezent deputat si vicepremier, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritații de catre o persoana care deține o funcție de conducere intr-un partid, in scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.