Presedintele Traian Basescu se afla pe lista liderilor europeni care au confirmat participarea la funeraliile fostului lider al PPE, Wilfried Martens, care vor avea loc sambata, la Ghent, Belgia, potrivit site-ului Partidului Popular European.

Pe lista sefilor de stat si de guvern care au confirmat participarea se afla presedintele roman, Traian Basescu, presedintele bulgar, Rosen Plevneliev, cancelarul german, Angela Merkel, premierul belgian, Elio di Rupo, premierul luxemburghez, Jean-Claude Juncker, premierul Ungariei, Viktor Orban, si premierul leton, Valdis Dombrovskis.

De asemenea, vor lua parte la funeralii presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Potrivit MEDIAFAX, din afara Uniunii Europene vor fi prezenti presedintele Georgiei, Mihail Saakasvili, presedintele Armeniei, Serzh Sargsyan, si premierul R. Moldova, Iurie Leanca.

Funeraliile de stat pentru fostul premier belgian si presedinte al Partidului Popular European vor avea loc, sambata, la Sint Baafscathedral in Ghent, Belgia, incepand cu ora locala 11:00.

Fostul premier belgian si presedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a decedat saptamana trecuta, la varsta de 77 de ani.
Nascut la 19 aprilie 1936, el a fost premier al Belgiei intre 1979 si 1992, cu exceptia unei perioade de opt luni in 1981. Martens a fost presedinte al PPE din 1990.

La conducerea unei coalitii de social-crestini si liberali, a participat la evolutia federala a Belgiei, concretizand existenta Regiunii Valone si Regiunii Flamande in 1980.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.