Presedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit, joi, despre incidentul in care a fost implicat ministrul Culturii, Daniel Barbu, apreciind ca protestatarii nu se pot ridica deasupra legii.

"Consider inacceptabil incidentul. Eu personal, si PNL si Guvernul am avut o atitudine cat se poate de deschisa, de toleranta, am aparat mereu si dreptul la protest si toate formele de protest. Nu s-au cramponat nici fortele de ordine intr-o serie de formalitati, precum autorizatia de protest. Dar cand ajungem la violenta, legea trebuie sa fie aplicata foarte ferm, pentru ca lucrurile degenereaza si nu cred ca e de dorit pentru cineva. Exista norme de conventuire publica si lucruri peste care nu poti trece, altfel dam in anarhie. Protestatarii au dreptul sa se manifeste civilizat, dar nu putem accepta ca manifestantii pentru o anumita cauza sa se ridice deasupra legii", a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care participa joi seara, in Club A, in Centrul Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturala, a fost huiduit de cateva zeci de protestatari fata de proiectul Rosia Montana, care au intrat in local si nu l-au lasat ulterior sa plece, spargandu-i luneta masinii.

Citeste si: Noua suspecti identificati in cazul incidentului in care a fost agresat ministrul Culturii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.