Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, ca a cerut identificarea persoanelor care l-au agresat pe ministrul Culturii, Daniel Barbu, si sanctionarea acestora contraventionala sau penala, apreciind ca o astfel de agresiune este inacceptabila si ca, in lipsa unor masuri, tara poate fi cuprinsa de anarhie.

El a precizat, la Antena 3, ca a fost informat de catre seful Serviciului de Protectie si Paza si reprezentantii Jandarmeriei despre aceasta agresiune si ca a discutat imediat cu ministrul, care "este bine".

Potrivit MEDIAFAX, premierul a mai afirmat ca, intr-o societate care trebuie sa accepte diversitatea opiniilor, el nu-i considera dusmani pe cei care protesteaza pasnic impotriva Guvernului si nici nu ar accepta ca cineva sa intervina violent impotriva acestora.

"Faptul insa ca un ministru, care are o anumita opinie si care foarte greu starneste o dorinta de agresiune, sa fie agresat este inacceptabil", a adaugat Ponta.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care participa, joi seara, in Club A, in Centrul Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturala, a fost huiduit de cateva zeci de protestatari fata de proiectul Rosia Montana, care au intrat in local si nu l-au lasat ulterior sa plece, spargandu-i luneta masinii.

Citeste si: Noua suspecti identificati in cazul incidentului in care a fost agresat ministrul Culturii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.