Presedintele Comisiei pentru Rosia Montana, Darius Valcov, a declarat, joi, ca proiectul de lege primit de la Guvern a fost schimbat total de catre comisie, el aratand ca a fost modificat inclusiv titlul si ca proiectul nu se mai refera la Rosia Montana, ci la exploatari auro-argintifere in general.

Valcov a spus ca Acordul dintre Guvern si RMGC a fost scos din proiectul de lege trimis de Guvern.

"S-au adopt opt amendamente, de la titlul legii, care a fost modificat, si primele opt articole, care au schimbat total legea. In primul rand Acordul a fost scos. La articolul 1 din proiectul de lege se pomenea de un Acord. Acordul a fost respins", a spus Valcov, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca niciunul dintre amendamentele adoptate nu face referire la proiectul Rosia Montana.

"Inclusiv legea s-a schimbat, deci nu vorbim de proiectul Rosia Montana, vorbim de o lege privind unele masuri pentru stimularea exploatarii minereurilor auro-argintifere din cadrul unor proiecte miniere de interes public deosebit", a spus Valcov.

El a precizat ca membrii comisiei au considerat ca Acordul dintre Guvern si RMGC nu isi are locul in legea in cauza.

Citeste si: Vot controversat in Comisia pentru Rosia Montana privind proiectul de lege in forma Guvernului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.