Presedintele Traian Basescu s-a interesat, miercuri, la ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Economiei Andrei Gerea, despre stadiul procedurii de privatizare a Cupru Min, despre care ar fi sustinut ca a inceput "prost", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Dupa ce Andrei Gerea a depus juramantul, seful statului s-a oprit sa dea mana cu ministrii prezenti la ceremonie. Intre primii cu care a stat de vorba Traian Basescu au fost vicepremierul Daniel Chitoiu si ministrul de Interne Radu Stroe.

Presedintele s-ar fi interesat, potrivit surselor citate, de stadiul procedurii de privatizare a societatii Cupru Min, despre care ar fi precizat ca a inceput "destul de prost".

Chitoiu, care pana la investirea lui Gerea a fost interimar la Ministerul Economiei dupa demisia lui Varujan Vosganian, i-ar fi replicat: "De asta am si stopat-o".

Ministerul Economiei a anuntat marti ca a decis sa amane inceperea negocierilor cu ofertantii pentru minereul de cupru al Cupru Min Abrud, Trafigura Singapore si Yldirim Holdings Turcia, pentru circa 30 de zile, respectiv pentru jumatatea lunii noiembrie.

Cupru Min detine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

In primavara anului trecut producatorul de cupru a fost scos la vanzare cu un pret de pornire de 57,3 milioane euro, dar privatizarea a fost oprita din cauza neintelegerilor cu Roman Copper, castigatorul licitatiei.

Dupa esecul privatizarii, Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern sa caute un investitor cu care sa se asocieze pentru a finanta activitatea Cupru Min, acest investitor, care poate fi trader sau producator din domeniu, urmand sa contribuie cu fonduri minime de 40-50 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.