Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, sustine ca Executivului nu i se poate reprosa nimic referitor la privatizarea CFR Marfa si ca presedintele PDL, Vasile Blaga, "se face de ras" cand trebuie sa-si probeze acuzatiile, asa cum s-a intamplat si in cazul lui Traian Basescu.

"Domnul Blaga merge pe urmele lui Basescu si lanseaza insinuari cu privire la intentiile Guvernului in procesul de privatizare a CFR Marfa. Ca si Basescu la momentul din CSAT, cand nu a fost in stare sa spuna concret ce nereguli ar exista in procedura, Vasile Blaga se face de ras atunci cand trebuie sa probeze acuzatiile. Nu poate sa vina in fata romanilor cu mai mult decat un discurs pur politicianist. Nu se poate reprosa nimic Guvernului pe subiectul privatizarii CFR Marfa! S-au urmat toti pasii legali, s-a discutat subiectul inclusiv in CSAT, iar finantatorii internationali au acceptat procedura de privatizare. Insa nu se putea merge cu procedura pana la capat, atat timp cat nu exista siguranta oferita de cumparator. Institutiile internationale asteapta din partea noastra eficientizarea companiilor prin privatizare si nu distrugerea acestora!", se arata intr-un comunicat al lui Ivan remis agentiei MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, "daca ne uitam si la alte state din Europa, vedem ca Romania nu este singura tara care procedeaza cu precautie in ceea ce priveste privatizarea unei companii feroviare de marfa".

"Exista o sumedenie de exemple de companii a caror privatizare este ori amanata, ori intarziata. Este cazul BDZ Cargo din Bulgaria, ZSSK Cargo din Slovacia, PKP Cargo din Polonia, iar acestea nu sunt singurele. Mizele acestor privatizari sunt foarte mari – la fel ca in cazul Romaniei – si de aceea trebuie tratate cu foarte mare atentie. Nu trebuie asumate niciun fel de riscuri", sustine Catalin Ivan.

Purtatorul de cuvant al PSD mai atrage atentia asupra duplicitatii mesajelor venite din partea PDL si a presedintelui Traian Basescu.

"Inainte, acolitii lui Basescu si din zona PDL urlau ca CFR Marfa trebuie privatizata. Cand a inceput procesul de privatizare, s-au sucit, sustinand ca statul trebuie sa-si pastreze aceasta zone strategice. Acum, ca suntem precauti, din nou nu e bine. Nu fac decat sa se decredibilizeze", declara Catalin Ivan.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, ca nefinalizarea privatizarii CFR Marfa reprezinta "un nou esec marca Victor Ponta" si a precizat ca le va propune democrat-liberalilor ca PDL sa introduca o motiune simpla in Parlament pe aceasta tema.

"Din pacate, este un nou esec marca Victor Ponta si lucrul acesta era previzibil, pentru ca a fost o manareala de la cap la coada, intregul proces de privatizare, aduceti-va aminte cum s-au schimbat regulile in timpul jocului, pe parcurs au fost si datorii de peste 147 milioane de euro, ori pe parcurs s-a acceptat plata in rate. Noi vom introduce, o sa le propun colegilor, o motiune simpla, in Parlament, ca sa ne explice exact despre ce e vorba, ca nu e vorba numai de prostie si din pacate un nou esec al premierului sau este vorba si despre altceva", a sustinut Blaga, inainte de sedinta BPN al PDL.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.