Presedintele Senatului, liderul liberal Crin Antonescu, nu a fost invitat la Cotroceni la ceremonia de depunere a juramantului de investitura de catre Andei Gerea ca ministru al Economiei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Potrivit unor surse parlamentare, Antonescu nu a primit, asa cum este obiceiul, invitatie oficiala din partea Presedintiei, la ceremonia de depunere a juramantului.

In plus, potrivit surselor, Presedintia nu a acceptat la ceremonie prezenta unui numar extins de invitati.

Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, ca va fi prezent la depunerea juramantului lui Andrei Gerea propus pentru functia de ministru al Economiei.

"Nu e un favor pe care i-l fac cuiva. Eu am sa va spun un lucru si e important pentru toti cei care sunt politicieni: noi ne putem certa, putem sa spunem ce cuvinte vrem noi cand jucam in campionatul intern, dar toti ne vedem la echipa nationala. Iar cand suntem la echipa nationala avem nevoie de o atitudine si un comportament pentru ca facem parte din echipa nationala si eu si Victor Ponta si Crin Antonescu si presedintele Basescu, toti cei care avem demnitati in statul roman. Acolo suntem obligati sa respectam regulile pentru ca am fost selectati in echipa nationala", a precizat Zgonea.

Intrebat daca este nevoie de o invitatie din partea Presedintiei in cazul depunerii juramantului unui ministru, Zgonea a raspuns: "Eu am fost informat. Este o comunicare pe canalele oficiale, conducerea presedintiei informeaza conducerea celor doua camere cu privire la data si ora la care depune juramantul ministrul si bineinteles presedintele Camerei deputatilor si presedintele Senatului sunt obligati pentru ca sunt selectati in echipa nationala atunci cand au fost selectati de parlamente sa fie prezenti".

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a plecat, la cea mai recenta depunere de juramant de catre un ministru la Cotroceni, inainte de terminarea evenimentului.

Antonescu a participat la investirea Ramonei Manescu, dar a plecat din sala dupa ce aceasta depus juramantul si inainte ca presedintele Basescu sa isi sustina obisnuitul discurs.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Intrebat, ulterior, despre acest lucru, Basescu a spus ca Antonescu nu va fi niciodata presedinte, pentru ca nu respecta institutia, iar liderul liberal a spus ca a fost vorba despre un gest nepoliticos din partea sa, dar nu a vrut sa asiste la un discurs fara legitimitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.