Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni, ca nu are semnale privind plecari din PDL catre PSD si PNL, el adaugand ca "hemoragia" din partea parlamentarilor PP-DD catre formatiunile din USL se va mari, aratand ca, in aceste conditii, PSD este pregatit sa guverneze singur.

Intrebat in legatura cu plecarile parlamentarilor dinspre opozitie catre putere, Toader a spus ca nu are semnale privind plecari din PDL si ca este vorba de PP-DD.

El a mai aratat ca este un nonsens ca o alianta politica de 70% sa colecteze parlamentari doar pentru a-si mari numarul.

"O alianta politica construita inainte de alegeri cu 70% sa colecteze pentru a-si mari numarul de parlamentari este un nonsens. Si nu numai ca nu are nevoie de depasirea cifrei de 70%, ci pur si simplu isi creeaza si o problema in plus. Orice parlamnetar care vine, nu vine de placere, vine ca le solicita o serie de pozitii si avantaje care creeaza in interior intotdeauna probleme", a explicat Toader, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca daca PP-DD va ajunge din ce in ce mai mica, poate exista riscul sa se desfiinteze ca grup parlamentar si, in aceste conditii, PSD este pregatit sa guverneze singur.

Secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, a anuntat, sambata, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, ca formatiunea sa va incepe din aceasta saptamana actiunile in instanta impotriva parlamentarilor PP-DD care au trecut la alte partide, iar acestora li se va cere sa achite cate doua milioane de euro, conform unei conventii semnate inainte de alegeri.

Liviu Neagu a subliniat ca s-au inregistrat peste 20 de plecari din PP-DD, formatiunea avand in prezent 42 de parlamentari, fata de 68, cati au fost alesi in 2012. Unul dintre cei care au plecat la alt partid este Tudor Barbu, ales in 2012 senator din partea PP-DD, iar care in prezent este membru PC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.