Deputatul PNL Andrei Gerea, propunerea liberalilor pentru portofoliul Economiei, a declarat, marti, ca o prioritate a sa, daca va fi numit ministru, va fi privatizarea Oltchim, tinand cont ca vine din Arges.

"Sunt un om de echipa si, avand in vedere ca fac parte din echipa liberala, eu zic ca aceasta ar trebui sa fie o garantie pentru modul nostru de lucru si de gandire. Sper sa am aceeasi performanta pe care am avut-o in toate locurile unde am fost. Imi doresc tare mult sa am succes si imi doresc sa pot rezolva cateva dintre problemele care sunt si nu putine, la nivelul ministerului", a spus Gerea, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat care ar fi prioritatile sale, ca ministru, Gerea a spus: "Va dati seama, venind din Arges, nu am cum sa nu ma gandesc la o prioritate in privatizarea Oltchim, cat mai repede".

Despre semnarea decretului de numire a sa in fruntea ministerului de catre presedintele Traian Basescu, Andrei Gerea a afirmat ca nu este o emotie personala, fiind convins ca lucrurile vor evolua conform legii.

Andrei Gerea a declarat ca este o sarcina care il onoreaza si, avand in vedere toate greutatile, nu este de natura sa il "cocoseze", ci spera sa faca fata increderii care i s-a acordat de catre conducerea PNL.

El a mai spus ca este un minister greu, desi Romania s-a situat pe un trend ascendent, din punct de vedere macroeconomic, indicatorul productiei industriale aflandu-se pe plus.

"Stiu ca sunt multe lucruri nerezolvate inca, desi performanta ministrului anterior a fost foarte buna", a mai comentat Andrei Gerea.

Andrei Gerea a fost propus de PNL pentru postul de ministru al Economiei, in urma demisiei lui Varujan Vosganian, in 7 octombrie. Interimatul functiei a fost asigurat de vicepremierul Daniel Chitoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.