Premierul Victor Ponta a spus, luni, la Iasi, dupa ce a participat la Sfanta Liturghie de la Catedrala Mitropolitana, ca este un lucru extraordinar ca romanii au inca mare incredere in Biserica si ca se bucura ca Romania nu e o tara unde, alaturi de alte dispute, "sa se adauge o disputa religioasa".

Ponta a spus ca Sfanta Parascheva reprezinta o mare sarbatoare a romanilor si ca vrea sa arate, ca de fiecare data, respectul pentru aceasta sarbatoare si pentru traditiile romanilor.

"Cred ca este un lucru extraordinar ca romanii au inca foarte mare incredere in Biserica. Sunt ortodocsi in majoritate, dar si ceilalti, de alte credinte, au o viata normala si egala in Romania si ma bucur foarte mult ca Romania nu a fost si nici nu va fi vreodata o tara in care, alaturi de alte dispute, sa adaugam o disputa religioasa. Acesta este lucrul cel mai important", a afirmat Victor Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca de cel putin doua ori pe an, in 24 ianuarie si 14 octombrie, Iasiul devine capitala Romaniei si i-a felicitat pe cei care "reusesc sa faca aceasta traditie in fiecare an chiar mai frumoasa".

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, alaturi de 23 de ierarhi din tara si strainatate, a oficiat, luni, la Catedrala Mitropolitana din Iasi, Sfanta Liturghie, cu prilejul praznuirii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, considerata ocrotitoarea Moldovei.

La ceremonia religioasa, oficiata pe pietonalul Stefan cel Mare, in fata Catedralei, au luat parte peste 10.000 de persoane.

Slujba a fost oficiata pe o scena amplasata pe pietonal, langa care au fost montate alte doua scene pe care s-au aflat cateva zeci de oficialitati - autoritati locale, judetene si politicieni, intre care Elena Udrea, Varujan Vosganian, primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei. La Sfanta Liturghie, care a inceput in jurul orei 9.00, a ajuns, in jurul orei 10.45, si premierul Victor Ponta.

Sfanta Parascheva este considerata ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, cand este hramul, transforma Iasiul in cel mai mare centru de pelerinaj din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.