Premierul Ponta a declarat, referindu-se la CFR Marfa, ca, "dupa ce presedintele a dat ordin sa fie luati toti de DNA", functionarii sunt "tematori", in replica Presedintia transmitand ca, daca vreun functionar, ministru sau premierul au incalcat legea, "atunci au toate motivele sa fie tematori".

"In mod sigur, doamna ministru si cu cei din comisia de privatizare o sa anunte maine (luni - n.r.) exact ce masuri au de luat. Acuma insa, stiti si dumneavoastra, dupa ce presedintele a dat ordin sa fie luati toti de DNA, functionarii, pe buna dreptate, sunt foarte tematori", le-a declarat premierul Victor Ponta, duminica, jurnalistilor, raspunzand unei intrebari referitoare la privatizarea CFR Marfa, transmite MEDIAFAX.

In replica la aceasta declaratie a premierului, Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al sefului statului, a remis presei o declaratie, in care subliniaza ca functionarii si inaltii functionari, inclusiv premierul, trebuie sa respecte legea.

Potrivit purtatorului de cuvant al presedintelui, "niciun functionar al statului roman, niciun membru al Guvernului si nici chiar prim-ministrul Guvernului Romaniei nu trebuie sa se teama de justitie daca stiu ca au respectat legea".

"Daca, insa, vreun functionar, vreun membru al Guvernului sau chiar domnul prim-ministru insusi a incalcat legea, atunci au toate motivele sa fie tematori", continua Bogdan Oprea.

"Domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta trebuie sa inteleaga ca functionarii si inaltii functionari, fie ca vorbim chiar si despre prim-ministrul Guvernului Romaniei, nu se bucura de protectie in fata institutiilor statului atunci cand incalca rigorile legilor si conditiile de privatizare a unor mari companii", arata in incheiere purtatorul de cuvant al presedintelui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.