Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a decis, in urma consultarilor avute cu seful Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Codruta Kovesi, si cu procurorii Iuliana Bendeac si Viorel Cerbu, delegati la conducerea Sectiei pentru combaterea coruptiei, retragerea propunerii de numire a acestora.

De asemenea, Cazanciuc a hotarat inaintarea catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a solicitarii de aviz pentru numirea procurorilor Gheorghe Popovici, in functia de sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei, si Danut Volintiru, ca adjunct la aceeasi sectie, scrie MEDIAFAX.

Totodata, ministrul justitiei a decis inaintarea catre CSM a solicitarii de aviz pentru numirea in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie a procurorului Mariana Alexandru - care ocupase functia de adjunct la Sectia pentru combaterea coruptiei pana cand s-a decis incetarea delegarii ei, odata cu cea a lui Lucian Papici.

Procurorii Gheorghe Popovici, Danut Volintiru si Mariana Alexandru, pentru care ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a cerut CSM aviz in vederea numirii in posturi de conducere din DNA, au fost delegati pe functii, incepand de vineri, de catre procurorul general Tiberiu Nitu.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat act de noile propuneri inaintate de ministrul justitiei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru functiile de procuror sef, procuror sef adjunct la Sectia de combatere a coruptiei, respectiv procuror sef adjunct la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationala Anticoruptie (DNA), se arata intr-un comunicat remis de Ministerul Public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.