Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, fost ministru al Justitiei si democrat-liberalul Gheorghe Falca, primar al Aradului, au anuntat ca se inscriu in cursa interna a PDL pentru a fi nominalizati drept candidati al partidului la alegerile prezidentiale din 2014.

"Da, maine (vineri - n.r.) ma voi inscrie in cursa interna din PDL pentru selectarea candidatului la prezidentiale. E o cursa care incepe imediat ce candidaturile vor fi validate și va dura pana in jur de 15 decembrie. E o cursa care va desemna acel candidat care poate sa infranga un contracandidat al stangii. PDL face un efort fara precedent, este primul partid care nu stabilește candidatul la masa verde, intr-un birou. E primul partid care da dovada de curaj", a spus Catalin Predoiu, intrebat daca va candida.

Catalin Predoiu a spus ca va face anuntul oficial vineri, intr-o conferinta de presa. "Voi depune la partid o declaratie ca ma inscriu in cursa interna, impreuna cu schita unui proiect de tara", a precizat Catalin Predoiu.

"Nu e vorba de a etala o serie de programe, Romania e plina de ele. Ce-i lipseste Romaniei e un nou patos, o ambitie, o pofta de succes. Nu mai putem sta in acest platou in care ne-am infundat", a mai spus el.

Predoiu a mentionat ca nu l-a anuntat despre intentia sa pe președintele partidului, Vasile Blaga, care afla "acum, de la televizor".

"Nu e un gest de orgoliu, e unul de responsabilitate, poate unul din putinele gesturi care se asaza in rand cu alte decizii capitale", a adaugat Catalin Predoiu, scrie MEDIAFAX.

Discutiile pe tema intrarii lui Gheorghe Falca in cursa pentru desemnarea candidatului la prezidentiale au avut loc, joi seara, in cadrul sedintei Biroului Permanent Judetean.

Potrivit unor surse din conducerea PDL Arad, Falca a spus, in cadrul sedintei, ca doreste o competitie in PDL pentru desemnarea candidatului la Presedintia Romaniei, astfel incat Catalin Predoiu sa nu fie singura propunere.

Totodata, primarul Aradului ar fi afirmat ca nu doreste sa ajunga presedintele tarii, dar participarea sa in cursa interna a PDL ar da ocazia filialei judetene sa devina mai cunoscuta in tara.

Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.