PDL solicita in regim de urgenta demisia lui Varujan Vosganian din Senat, considerand ca acesta trebuie sa se puna la dispozitia organelor de ancheta si sa nu se gandeasca la interesul personal, ci la Romania, a declarat, joi vicepresedintele PDL Alin Tise.

Tise a spus, intr-o conferinta de presa, ca prin votul din Senat al majoritatii USL, care a respins ridicarea imunitatii lui Varujan Vosganian, s-a facut mult rau Romaniei, s-a incalcat statul de drept si a incercat sa se protejeze un membru al USL.

"Avand in vedere ca USL a refuzat sa ridice imunitatea senatorului Varujan Vosganian, PDL solicita in regim de urgenta demisia acestuia din Senat. Consideram ca, prin atitudinea avuta in Senat, USL a afectat democratia, statul de drept, viitorul Raport MCV si aderarea Romaniei la Schengen", a afirmat Tise, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca justitia trebuie sa fie lasata sa-si faca datoria si de aceea Vosganian ar trebui sa-si dea demisia din Senat si sa se puna la dispozitia organelor de ancheta.

Tise a mai aratat ca. dincolo de interesul personal, Vosganian ar trebui sa se gandeasca la interesul Romaniei, pentru ca un Raport MCV negativ influenteaza aderarea Romaniei la Schengen.

El a adaugat ca, in plus, faptul ca se pune la dispozitia organelor de ancheta nu inseamna ca Vosganian este deja vinovat sau nevinovat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.