Ministrul Dan Sova a declarat, joi, ca a depus o plangere penala la DNA impotriva reprezentantului unei mari companii care, in timpul vizitei facute in China, a incercat sa il mituiasca pentru a obtine un contract vizand constructia unui tronson de autostrada.

"Acum o luna si ceva cand m-am intors din China am depus o plangere penala la DNA impotriva unui reprezentant al unei firme mari care a incercat sa ma mituiasca pentru a obtine un tronson de autostrada", a afirmat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova, pentru MEDIAFAX.

El a mai spus ca in momentul in care s-a intors din China, imediat ce a coborat din avion, l-a informat pe premierul Victor Ponta asupra acestei incercari de mituire.

"Pozitia premierului a fost simpla. A spus «sesizeaza DNA-ul imediat» si am sesizat DNA-ul. In acest moment nu am informatii de la DNA, dar nu e nefiresc pentru ca, fiind in faza de cercetari prealabile si probabil cerand niste probe in China, dureaza putin mai mult. Oricum a fost depusa (plangerea -n.r.) acum circa o luna si curge. In mod cert va afla lumea cand ma vor chema la o declaratie", a mai spus Sova.

Pana in prezent, DNA nu a comunicat nicio informatie referitoare la acest caz.

Ministrul Dan Sova a fost in vizita in China, alaturi de premierul Victor Ponta, la inceputul lunii iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.