Avocatul Poporului a cerut Curtii Constitutionale, prin contestarea Ordonantei de Urgenta privind insolventa, sa se pronunte daca este constitutional sau nu ca toti cetatenii sa plateasca taxe, iar decizia CC va reprezenta un mesaj foarte clar in acest sens, a declarat premierul Victor Ponta.
"Eu cred ca e foarte bine ca iesim din dezbaterea pur politica. A ajuns presedintele sa moara de grija presei dupa ce era marele dusman al presei si al mogulilor. Cred ca intrarea intr-o dezbatere legala e foarte buna si Avocatul Poporului a cerut Curtii Constitutionale sa se pronunte daca este constitutional sau nu ca, pana la urma, toti sa platim taxe sau daca este constitutional ca doar unii sa plateasca taxe si unii, nu. Cred ca decizia Curtii Constitutionale va da un mesaj foarte clar in ce masura in Romania suntem impartiti doar intre cei care respecta legea si cei care nu o respecta, nu intre cei care platesc taxe si sunt luati de fraieri si cei care nu platesc taxele si cred ca sunt mai destepti", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, transmite MEDIAFAX.

Avocatul Poporului a contestat, miercuri, la Curtea Constitutionala Ordonanta de Urgenta privind insolventa, invocand lipsa conformitatii unor dispozitii legale din actul normativ fata articolul 1 alineatul 5 si articolul 15 alineatul 2 din Constitutie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.