Premierul Victor Ponta si ministrul Justitiei sustin ca publicarea raportului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare pentru Romania in luna ianuarie 2014 nu reprezinta o amanare, ci o data programata de mult timp, avand in vedere ca expertii tehnici vor veni in tara la finele lunii noiembrie.

"Raportul pe MCV inteleg ca tot timpul era in ianuarie, nu? Va fi si anul asta in ianuarie", i-a spus Ponta ministrului Justitiei.

Acesta i-a raspuns, in fata presei invitata la discutie, ca vizita tehnica a expertilor Comisiei Europene era programata de mult timp pentru perioada 24-27 noiembrie, astfel ca tehnic nu era posibil ca raportul sa fie prezentat decat in luna ianuarie.

"Deci, nu se pune problema unei amanari, ci el asa era programat de la inceput. Dupa vizita de la sfarsit de noiembrie, urmeaza raportul care, evident, tehnic are nevoie de o perioada pentru a fi redactat", a sustinut Cazanciuc, potrivit MEDIAFAX.

Raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare pentru Romania va fi publicat la "inceputul anului 2014", a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray.

Initial, Comisia Europeana anuntase ca raportul va fi publicat in decembrie 2013.

Intrebat de sesizarea ActiveWatch si a Asociatiei pentru Monitorizarea Justitiei privind situatia de la DNA, oficialul european a precizat ca urmatorul raport MCV va aborda si acest subiect.

ActiveWatch si Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei au sesizat Comisia Europeana in legatura cu declaratiile premierului Victor Ponta referitoare la Lucian Papici, dar si la alti magistrati implicati in dosarul "Referendumului", reclamandu-le ca "atacuri la adresa independentei justitiei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.