Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca asteptarile sale in privinta intalnirii de miercuri se refera la o analiza cinstita a acelor puncte nerespectate din acordul de coabitare, iar daca nu va fi o analiza cinstita, va fi greu sa mearga inainte.

"Astept o analiza cinstita a acestui acord de cooperare interinstitutionala, care sa se finalizeze cu un document agreat de ambele parti, care sa constate nerespectarile din acord. Pe urma il voi vedea eu si premierul si ni-l vom insusi sau nu. Dar, daca nu va fi o analiza cinstita, foarte greu sa mergem inainte. Foarte greu", a spus Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele a tinut sa mentioneze ca ingrijorarea sa este majora legata de nerespectarea acestui acord si a sustinut ca documentul este parte a MCV, cancelariile europene luandu-l in serios.

"Ceea ce va spun cu certitudine este ca pe punctul de cea mai mare sensibilitate, care este justitia si statul de drept, nu voi face nicio concesie. Pentru ca inseamna ca impreuna am semnat, ca trecem sub tacere tot ce se intampla in neregula in subrezirea statului de drept in Romania, in revenirea clientilor politici, in functii de conducere, in parchete. Asa ceva nu voi accepta", a continuat seful statului.

"Ar fi dramatic sa revenim la vremea Stanoiu-Nastase&Co, acum, in 2013", a completat Traian Basescu.

Potrivit lui Traian Basescu, cei doi lideri ai USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, au reusit sa "decredibilizeze consistent progresele statului roman din ultimii ani", prin atitudine, fapte, prin "minciuna".

"Limbajul dublu este catastrofal pentru Romania", a mai declarat Traian Basescu, precizand ca occidentalii il sesizeaza, si a adaugat ca nu poti sa spui un lucru la Paris, si altul la Bucuresti, sa spui una la Bruxelles si alta in Parlamentul Romaniei.

"Nu poti sa spui una la Berlin si alta cand iesi cu Dragnea, de mana, dupa ce procurorii au inaintat dosarul catre instanta", a mai afirmat Traian Basescu, apreciind ca "acesti oameni sacrifica interesele de credibilitate ale Romaniei pentru nteresele lor interne".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Mint si batjocoresc statul de drept, in principiu", a conchis seful statului.

El a aratat ca ceea ce poate spune cu certitudine este faptul ca nu isi va mentine semnatura pe un acord prin care impreuna sa minta partenerii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.