Premierul Victor Ponta afirma ca semnarea Pactului de colaborare institutionala cu presedintele Traian Basescu a permis indeplinirea unui obiectiv apartinand inclusiv lui Crin Antonescu si Liviu Dragnea, si anume acela de a evita intrarea intr-o noua criza constitutionala si politica.

El a justificat incheierea Pactului prin evitarea, la sfarsitul anului trecut, a unei noi crize institutionale, obiectiv care a fost astfel indeplinit, si a aratat ca in continuare considera acest Pact ca fiind unul necesar.

"Antonescu, care a fost cu mine atunci la Cotroceni, ca si Dragnea...pana la urma, noi trei ne-am sfatuit inainte sa mergem acolo. Ar fi fost un lucru foarte rau pentru Romania, in decembrie 2012, sa intram intr-o noua criza, adica sa-l suspendam pe Basescu, sa facem referendum in februarie sau ianuarie. Era din punctul de vedere al bugetului, FMI, situatiei economice, fondurilor europene...ar fi fost un pret foarte mare. Deci, obiectivul pe care noi toti trei l-am avut in decembrie 2012, acela de a nu intra intr-o noua criza constitutionala si politica, a fost atins", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si: Antonescu: Discutia pe pactul de coabitare e un caraghioslac


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.