Ministrul demisionar al Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, marti, ca premierul Victor Ponta nu s-a simtit niciodata bine cu el in preajma si ca demisia lui "rezolva si alte probleme".

"Ponta nu s-a simtit bine niciodata cu mine in preajma. Deci demisia mea rezolva si alte probleme", a afirmat Vosganian intr-o conferinta de presa.

El a mai spus ca si-a depus miercuri demisia la registratura si ca aceasta are "un rand si jumatate".

Potrivit MEDIAFAX, Vosganian si-a anuntat luni demisia din functia de ministru. El a facut acest anunt dupa ce a iesit din cabinetul presedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o sedinta a liderilor PNL la care au participat si premierul Victor Ponta si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu.

"In urma declaratiei pe care am facut-o in plenul Senatului, am avut intalnire cu liderii USL si am explicat din nou care este motivatia declaratiei mele si, in acelasi timp, pentru a inlatura orice posibila ambiguitate, orice posibila controversa privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utila prezentarea demisie mele de onoare din functia de ministru al Economiei. Aceasta, in contextul in care, pe de o parte, votul din Senat a dovedit nevinovatia mea si in plus a aratat increderea de care ma bucur in randul clasei politice, iar pe de alta parte mostenirea pe care o las in Ministerul Economiei in care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenta, cred ca este o confirmare a faptului ca mi-am facut datoria la Ministerul Economiei", a spus luni Vosganian.

Demisia a venit la scurt timp dupa votul dat in Senat de respingere a solicitarii procurorului general al Parchetului ICCJ privind inceperea urmaririi penale impotriva lui Vosganian.

Conducerea Ministerului Economiei va fi asigurata, temporar, de vicepremierul Daniel Chitoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.