Presedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, si prim-vicepresedintele PNL, primarul Sibiului Klaus Iohannis, s-au intalnit, marti, la Ministerul Dezvoltarii, pentru a discuta pe temele descentralizarii si regionalizarii, ca urmare a deciziei luate luni in USL in acest sens.

La discutii participa si presedintele UNCJR, Marian Oprisan, ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, primarul Pitestiului si presedinte al Asociatiei municipiilor, Tudor Pendiuc - din partea PSD, precum si presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, si deputatul Dan Motreanu - din partea PNL.

"Ieri (luni - n.r.), la intalnirea USL, s-a decis ca azi sa se organizeze o intalnire de lucru intre PSD si PNL si PC, sa discutam doua subiecte importante, doua obiective majore pe care le-a asumat USL, si anume principiile descentralizarii si discutii despre modificarea Legii de dezvoltare regionala. Eu cred ca azi e o zi importanta. Sunt absolut convins, fiind si experienta si intelepciunea dumneavoastra si a colegilor nostri, ca vom avea la final o concluzie comuna pe aceste doua subiecte", a spus Dragnea, in debutul sedintei, transmite MEDIAFAX.

Iohannis a precizat, la randul sau, ca lipsa, in ultima perioada, a unor intalniri pe aceasta tema a generat o serie de "pareri" care nu ajuta USL in implementarea descentralizarii si a regionalizarii.

"Sunt bucuros ca stam impreuna si discutam aceste teme. Noi doi am mai discutat si cu alte ocazii. Cred ca e forma cea mai potrivita, neavand intalniri o perioada, de au aparut tot felul de pareri, care nu ne ajuta nici in descentralizare, nici in regionalizare. Cred ca in realitate sunt foarte putine puncte divergente, foarte multe puncte comune, doar in unele situatii este nevoie de o armonizare. Mandatul nostru este de a rezolva impreuna aceasta problema si asa vom face", a spus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.