De ce si-ar cumpara un parlamentar medicamente la pretul obisnuit de la farmacia de cartier... cand poate sa mearga la farmacia Parlamentului?

Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat, luni, redeschiderea punctului de eliberare a retetelor medicale pentru demnitari si angajati din Palatul Parlamentului.

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a facut acest anunt, dupa sedinta Biroului Permanent, aratand ca "s-a aprobat redeschiderea farmaciei, in principal, pentru angajati, pentru ca sa nu mai trebuiasca sa mearga in oras sa ridice medicamentele", scrie realitatea.net.

Potrivit memorandumului intern, punctul farmaceutic pentru eliberarea medicamentelor prescrise in retetele medicale compensate si cu plata directa, propus spre reinfiintare, poate asigura medicamentele de maxima urgenta; medicamente reduse cu 10-20% fata de pretul pietei; baza de date a medicamentelor poate fi accesata in timp real de catre farmacist, iar orice medicament, inclusiv cele pe baza de reteta, poate fi adus in 2-4 ore.

De asemenea, se vor elibera retete compensate si gratuite (veterani, ASRL si diagnostic) recomandate de medicii de familie ce deservesc cabinetele medicale ale Camerei Deputatilor si Senatului care au contract cu Casa de Asigurari OPSNAJ, se pot elibera retete de urgenta si cronice cu plata directa pentru medicamente ce nu se afla pe lista medicamentelor compensate.

Punctul farmaceutic a fost desfiintat in anul 2007, iar, in prezent, s-a prelungit acordul cu CMDTAMP si trebuie reinfiintat punctul farmaceutic, se arata in memorandum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.