Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, in emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de ProTV, ca premierul Victor Ponta ar fi un candidat "redutabil" la alegerile prezidentiale, dar nu unul mai bun decat el.

Antonescu a fost intrebat daca il vede pe Victor Ponta un candidat la prezidentiale, relateaza stirileprotv.ro.

"Cu certitudine. Nu in sensul ca as afirma eu acum ca intentioneaza. Stiu ca nu intentioneaza, ca planul de cariera politica al domniei sale e altul, dar, daca ma intrebati «dom’le, ar putea fi un candidat valabil?», evident ca ar putea fi unul dintre cei mai puternici candidati. Il avantajeaza faptul ca este un om politic care, desi inca foarte tanar pentru politica si pentru politica din Romania, este seful unui partid, nu al oricarui partid, al celui mai mare partid din aceasta tara, cel putin in sens cantitativ, dar asta conteaza mult la alegeri.", a raspuns Antonescu.

Totodata, Antonescu a fost intrebat daca este un candidat mai bun decat el.

"Nu, eu cred ca nu, dar asta nu inseamna ca nu-i un candidat redutabil", a mai spus liderul PNL.

Intrebat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica dimineata de ProTV, daca o pozitionare mai buna a lui Victor Ponta in sondaje ar putea determina o modificare in intelegerea din alianta, liderul liberal a precizat ca, in acest caz cineva din PSD, premierul in acest caz, ar putea sa spuna ca el va candida la in numele USL, cu conditia ca pozitia de premier sa revina PNL. Antonescu a clasificat insa acest scenariu ca fiind "foarte putin probabil", relateaza hotnews.ro.

"Tot ce pot sa spun si pentru ce pot sa bag mana in foc este ca aceasta USL nu a fost facuta doar ca sa castigam niste alegeri, doar ca sa punem un prim -ministru , doar ca sa il schimbam pe Basescu, sau doar ca sa punem un presedinte. (...) Daca la momentul respectiv, cand vom lua aceasta prevedere a acordului politic (privind candidatul USL la alegerile prezidentiale - n.red.), un om din PSD, premierul sa zicem, va fi cel mai bine plasat in sondaje in intentia de vot la prezidentiale - nu in alte sondaje, incredere, frumusete, simpatie -, atunci el ar putea spune: 'Bun , eu candidez la presedintie, iar postul de premier revine PNL-ului'. Asa ceva este insa foarte putin probabil."

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Ponta: Nu candidez la prezidentiale cat exista USL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.